Zašto se isplati grijanje klima uređajem

Zašto se isplati grijanje klima uređajem

Jednostavno, to je najjeftiniji i najkomforniji način grijanja zahvaljujući naprednim inverterskim kompresorima koji digitalnom regulacijom broja okretaja kompresora vanjske jedinice omogućavaju prilagodbu učinka klima uređaja stvarnim uvjetima u prostoru. Ako je temperatura prostora puno niža od željene temperature, klima uređaj radi maksimalnom snagom s ciljem čim bržeg dostizanja željene temperature. Kada se ona dostigne, inverterski uređaj smanjuje svoj učinak a s time i potrošnju električne energije.

Želite uštedjeti na grijanju ove zime? Pogledajte usporedbu troška grijanja i sami odlučite na što se želite grijati ove zime!

Na što valja pripaziti kod odabira klima uređaja?

Posebnu pozornost obratite na energetsku efikasnost, o kojoj smo već pisali u članku ‘Zašto je energetska učinkovitost toliko bitna?’ Kod odabira klima uređaja proučite koliko električne energije troši uređaj u grijanju i hlađenju. Na novoj energetskoj naljepnici, koju imaju svi klima uređaji koji zadovoljaju stroge ErP LOT10 norme, klima uređaji imaju iskazanu potrošnju električne energije za 1400 sati rada u režimu grijanja i 350 sati u režimu hlađenja.

Jeste li znali da je u posljednjih osam godine cijena prirodnog plina skočila za čak 70 posto? U istom je periodu cijena lož ulja narasla za gotovo 85 posto! Uspoređujući taj skok cijena s povećanjem cijene električne energije od 39 posto, ubrzo postaje jasno koji energent valja koristiti ako želite sniziti trošak grijanja. Osim toga, u posljednje vrijeme cijene električne energije su u padu, što dodatno ide u prilog korištenju klima uređaja za grijanje!

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *